Régi, kedvenc bútorod új külsőt kaphatvissza

Megjelent! Kárpitozás az alapoktól
Régi, kedvenc bútorod új külsőt kaphat

Régóta dédelgetett álmunk valósult meg azzal, hogy a sok kézimunkakönyv mellett az alkotás egy másik területére evezzünk, és egy bútorfelújítós könyvet adjunk az olvasóinknak. Persze ehhez is jól jön egy kis kézügyesség és kreativitás, de még ez sem feltétel, ha van benned elszántság, és a vágy, hogy a régi, kimustrált bútoraidat felújítsd. A könyvben ugyanis nagyon részletes leírások vannak, és rengeteg rajz, illetve fotó mutatja be lépésről lépésre egy-egy bútordarab szétbontását, javítását és komplett felújítását.

Kárpitozás akár az ebédlőasztalon? Igen, ez lehetséges, nem kell rögtön műhelyben gondolkodni! A szerző, Vicky Grubb is így kezdte, ezért olyan bútorokat sorakoztat fel, amelyeket akár az ebédlőasztalodon is újjávarázsolhatsz. „A szerszámokat és a tűzőkapcsokat praktikus szerszámtáskában tároltam, a cérnákat, tűket pedig műanyag dobozokban” – mondja a szerző. Amíg képes vagy rendben tartani a kellékeidet, a vacsora után leszedett asztalon, rádiót hallgatva vígan kárpitozhatsz akár éjszakába nyúlóan.

Sokféle módon kárpitozhatunk bútorokat: a legkülönfélébb bélés- és tömőanyagok, no meg rengeteg eszköz és alapanyag áll rendelkezésünkre, ez akár egy kicsit ijesztő is lehet. Azonban semmivel sem bonyolultabb fejtámlát készíteni egy ágyhoz, vagy kárpitozni egy ágyneműtartó ládát, mint felakasztani egy pár függönyt a hálószobában. Ebben a könyvben 10 olyan, otthon is megvalósítható projekt szerepel kezdők számára, amelyekkel megtanulhatók a kárpitozás alapjai.

Ha mostanáig is a bútorfelújítás, a bútorfestés szerelmese voltál, tovább bővítheted tudásodat, ha pedig csak a bátorságot gyűjtötted, és eddig még nem mertél belevágni, ne várj tovább! Ez a könyv minden alapvető tudnivalót felsorakoztat, és 10 alapbútorhoz ad kapaszkodót.

Megnézem közelebbről…